"Знайди свого Андрія" - молодіжні вечорниці

14 грудня у студентському клубі “Контакт” Станиця Чернівці Пласту – Національної скаутської організації України спільно зі студентами Української академії лідерства провели молодіжну етно-вечірку «Знайди свого Андрія» для молоді міста.

На святі гості побачили театральну імпрезу про дівчину із сучасності, яка опинилась у минулому й потрапила на справжні вечорниці. Цей міні-спектакль підготували студенти УАЛу. За пригодами дівчини можна було не лише поспостерігати, а й взяти участь в дійстві.

На вечорницях дівчата ворожили на свого судженого та долю, що їх чекає в наступному році, а хлопці мали змогу проявити свої вміння у конкурсах.

Під час вечорниць всі охочі брали участь у майстер-класах з вироблення ляльок-мотанок та новорічних іграшок. А дівчата вчились плести коси за всіма традиціями, щоб сподобатись хлопцям.

Не обійшлось і без подарунків. Між гостями провели розіграш сертифікату на вишивану футболку від “Українського стилю”. Щасливцем став Гапляк Данило. “Це було неочікувано. Тепер я матиму іще одну вишиванку)”, – ділиться враженнями переможець.

Вечорниці закінчилися запальними танцями і пісенним батлом між хлопцями і дівчатами. Усі весело провели час, так як навколо панувала атмосфера українських вечорниць.

“Це було круто. Ніколи не була на вечорницях раніше. Виявилось, що це весело і цікаво. Так дивно, що люди святкують Хелловін, влаштовують різні передноворічні корпоративи, а про вечорниці на Андрія не знають. Треба відновлювати традиції, бо це невід’ємна частина нашої національної свідомості”, – вважає гість свята Анастасія Буздуга.

“Чи не найкращий мій вечір, відколи я живу у Чернівцях. Було весело, легко, невимушено, цікаво і дуууже атмосферно. Піком відчуття того, що це саме Українські Вечорниці, була гра "Колись було літо-літо". Мені здалося, наче це відбувалося десь 200 років тому – дуже автентичні відчуття) Неперевершений захід, смачні вареники, класна команда. Кажу спасибі!”, ділиться своїми емоціями студент Української академії лідерства Вова Бойчук.

(фото: Шпальта)