Щодо коронавірусу в Чернівцях

У зв’язку з виявленими першими випадками коронавірусу у Чернівцях, керівництво осередку рекомендує усім членам організації дотримуватись правил поведінки, розповсюджених Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Міністерством охорони здоров’я України, а також слідкувати за офіційними комунікатами місцевих органів влади.

На час оголошеного владою міста карантину з 6-22 березня, карантинні заходи запроваджуються і в осередку.

Також звертаємо вашу увагу на те, що найчастіше вірус передається, потрапляючи на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці) після торкання до об’єктів (тварин, м’яса, риби, дверних ручок, поручнів), забруднених виділеннями з дихальним шляхів хворого чи інфікованого.

ВООЗ рекомендує:

🔺часто мити руки та користуватись антисептиками на основі спирту (60-80%);

🔺дотримуватись дистанції з оточенням. Рекомендована відстань до особи, яка чхає або кашляє – не менше 1 метра;

🔺уникати торкання руками очей, носа та рота;

🔺залишайтесь вдома при погіршенні стану здоров’я. У випадку гарячки, кашлю, нежитю, ускладненого дихання – зверніться по допомогу до лікаря;

🔺споживати продукти тваринного походження після достатньої термічної обробки;

дотримуйтесь актуальних рекомендацій від компетентних органів, а також слідкуйте за повідомленнями органів місцевої влади.

Ми також рекомендуємо уникати рукостискання, обіймів чи поцілунків при вітаннях, а при симптомах хвороби організувати собі робоче чи навчальне місце з дому.

Дбаймо про своє здоров'я!

СКОБ!